MAGIC RADIO

FUN FACTS

U2

U2, bildat 1976 i Dublin, är ett av världens mest framgångsrika rockband, känt för sina energifyllda konserter och ikoniska hits som “With or Without You” och “Beautiful Day”.

10 FUN FACTS

Bandets ursprungliga uppsättning med Bono, The Edge, Adam Clayton och Larry Mullen Jr. har förblivit oförändrad i över 40 år.

Bandet bildades när Larry Mullen Jr. satte upp en lapp på skolans anslagstavla och sökte medlemmar till ett nytt band.

Namnet valdes för att det både lät coolt och kunde tolkas på olika sätt, men ursprungligen hette de “Feedback” och senare “The Hype”.

Bono är känd för sitt engagemang i humanitära frågor och har arbetat nära med världsledare för att bekämpa fattigdom och sjukdomar.

Bono har skapat en fiktiv karaktär vid namn “The Fly” som han framträdde som under “Zoo TV”-turnén.

Deras 360°-turné från 2009-2011 blev den mest inkomstbringande turnén någonsin, med en intäkt på över 730 miljoner dollar.

Albumet “Songs of Innocence” släpptes gratis på iTunes 2014, och dök oväntat upp i alla användares bibliotek, vilket väckte både glädje och kontrovers.

Albumet “The Joshua Tree” från 1987, som anses vara ett av deras bästa, innehåller starka politiska och sociala kommentarer.

Låten “The Hands That Built America” från filmen “Gangs of New York” blev Oscarsnominerad för bästa originalsång 2003.

The Edge är känd för sin unika gitarrstil som ofta använder delay-effekter, vilket har blivit en signaturdel av U2 ljudbild.

 

U2 fortsätter att vara en kraftfull närvaro i musikvärlden med sin innovation, energi och engagemang både på och utanför scenen. Du hör U2 på Magic Radio!

Toppen