MAGIC RADIO

FUN FACTS

Eurythmics

Eurythmics, bildat 1980 av Annie Lennox och Dave Stewart, är ett ikoniskt brittiskt popduo känt för hits som “Sweet Dreams (Are Made of This)” och “Here Comes the Rain Again”.

10 FUN FACTS

Annie Lennox och Dave Stewart träffades på en restaurang i London där Annie arbetade som servitris, och deras första band tillsammans hette The Tourists.

Deras genombrott kom med låten “Sweet Dreams (Are Made of This)” som snabbt blev en internationell hit och etablerade deras karriär.

Annie Lennox är känd för sin androgyna stil och sitt kortklippta, orangefärgade hår, vilket gjorde henne till en ikon på 80-talet.

Musikvideon till “Sweet Dreams (Are Made of This)” blev banbrytande och är känd för sina surrealistiska och drömlika bilder.

Eurythmics har vunnit flera priser, inklusive en Grammy för bästa nya artist 1984 och MTV Video Music Awards för deras innovativa videor.

Annie Lennox är aktiv inom olika sociala och politiska frågor, bland annat kampen mot HIV/AIDS och rättigheter för kvinnor.

Duon gick skilda vägar 1990 för att fokusera på solokarriärer men återförenades flera gånger, inklusive en återföreningsturné 1999.

De skrev och framförde soundtracket till filmen “1984”, baserad på George Orwells dystopiska roman.

Deras musik har använts flitigt i reklam och filmer, vilket har bidragit till att hålla deras hits levande för nya generationer.

Eurythmics blev invalda i Rock and Roll Hall of Fame 2022, vilket cementerade deras plats i musikhistorien.

Det bästa stället att njuta av Eurythmics ikoniska hits är förstås här på Magic Radio!

Toppen